parallax background

Tri inicijative Skupštini TK

Novembar 27, 2017
Presuda Mladiću dokaz zločina protiv BiH
Novembar 22, 2017
Bosni Hercegovini prijete nove sankcije Energetske zajednice
Decembar 1, 2017

Kantonalni sud u Tuzli donio je pravosnažnu i izvršnu sudsku presudu da se poništava odluka Nadzornog odbora JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o. od 23.07.2014. god. o smjeni direktora aerodroma gosp. Mujačić Eseda te da isti mora biti vraćen na mjesto direktora u roku od petnaest dana od dana preuzimanja presude.

 25.10.2017. je bio zadnji dan za izvršenje presude. Od predviđenog roka za izvršavanje presude prošlo je više od mjesec dana a svi odgovorni za izvršenje sudske presude ne poduzimaju ništa za izvršenje iste. Sa navedenom sudskom presudom upoznati su Nadzorni odbor JP “Međunarodni aerodrom Tuzla”, Uprava, Vlada TK i Skupština TK.

 Iz Vlade TK-a su rekli da će postupiti po presudi, a ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj , gosp. Gluhić, javno za medije je rekao da se presude ne komentarišu već izvršavaju.

 Iako je neizvršenje sudske presude krivično djelo, odgovorni organi i osobe svjesno i namjerno ne žele izvršiti navedenu sudsku odluku.

 Još jednom odgovorni organi žele pokazati da za njih sudske odluke nisu obavezujuće što su pokazali i u prethodnom dijelu sudskog postupka kad nisu htjeli ispoštovati privremenu mjeru osiguranja donesenu od Općinskog suda Tuzla, zatim rješenje i zaključak o izvršenju donešen od Općinskog suda u Živinicama, po kojima je trebalo smijenjenog direktora Mujačića odmah vratiti na poziciju sa koje je nezakonito smijenjen i to pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Nadzorni odbor JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” koji je nezakonito smijenio direktora Mujačić Eseda, nanio je materijalnu štetu aerodromu, te treba krivično odgovarati i namiriti nastalu štetu. Sadašnji Nadzorni odbor i uprava JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” neizvršenjem presude svakodnevno uvećava već nastalu štetu koja se plaća budžetskim tj. narodnim parama.

Osim materijalne štete Nadzorni odbor i uprava JP “Međ

unarodni aerodrom Tuzla” neizvršenjem presude žele pokazati da je politički sistem jači od pravosudnog sistema i da mogu raditi šta hoće i bez 

obzira što čine krivično djelo, nadaju se da će biti zaštićeni.

Odgov

 

orni za neizvršenje pravosnažne i izvršne presude Kantonalnog suda su Nadzorni odbor i uprava JP “Međunarodni aerodrom Tuzla”, zatim ministar za saobraćaj, trgovinu i t

 

urizam Vlade TK-a, a potom i Vlada kao osnivač i vlasnik JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o.

Pozivamo najodgovornije da svoju zakonsku obavezu ODMAH izvrše.

PRESS SLUŽA STRANKE ZA BIH KV TK2

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *