Stranka za Bosnu i Hercegovinu u potpunosti podržava odluku Gradskog odbora SBiH Doboj

Stranka za Bosnu i Hercegovinu u potpunosti podržava odluku Gradskog odbora SBiH Doboj

0

Stranka za Bosnu i Hercegovinu u potpunosti podržava odluku Gradskog odbora SBiH Doboj da se poslanik u Narodnoj Skupštini RS-a Murvet Bajraktarević povuče sa ove dužnosti i prihvati funkciju odbornika u Skupštini Grada Doboj, jer bi, kao uspješan privrednik i odličan poznavalac lokalnih prilika na toj dužnosti mogao učiniti izuzetno mnogo.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu ističe da su posve neutemeljene optužbe Stranke demokratske akcije na opredijeljenje uvaženog člana SBiH i potpredsjednika Glavnog odbora SBiH, gospodina Bajraktarević Murveta da se kandiduje za predsjednika Skupštine Grada Doboj. Kao najizrasliji kandidat za ovu funkciju, Murvet Bajraktarević, koji ima ozbiljne šanse za uspjeh, ističe da je prioritetan cilj njegovog djelovanja jednakopravnost svih konstitutivnih naroda i poboljšanje ekonomske i socijalne situacije u Doboju.

Stavovi SDA u Doboju su rezultat neprincipijelne politike i nastavak krajnje nekorektnog odnosa koji SDA „njeguje“ prema koalicionim partnerima u koaliciji „Domovina“.

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu