Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala centralne skupove u Jablanici i Konjicu

Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala centralne skupove u Jablanici i Konjicu

0

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je 22.09.2016. održala centralne skupove u Jablanici i Konjicu.

Pred velikim brojem građana na skupovima su predstavljeni  kandidati za općinska vijeća. Nosilac liste za općinsko vijeće Jablanica, Omer Macić, istakao je da nije zadovoljan radom općinske administracije u Jablanici te da će budući vijećnici SBIH-a učiniti sve da se život u Jablanici pokrene.

Nosilac liste za OV Konjic, dr.Džajić Mirsad, zahvalio se građanima na podršci Stranci za Bosnu i Hercegovinu na dosadašnjih preko 20 skupova po MZ diljem općine Konjic i pozvao ih je da glasaju za SBIH.

Platformu stranke za BIH za OV Konjic predstavili su Aldijana Hodžić, Podrum Dženadin i Hikmet Trnka. Platforma je usmjerena na rješavanje tzv. malih ali životnih problema građana, od zapošljavanja, prevoza djece, primjene zakona o lokalnoj samoupravi, transparentnijom raspodjeli javnog novca, izdvajanjima za kulturu i sport, reformi javne uprave i sl.

Predsjednik Kantonalnog vijeća SBIH  HNK i kandidat na listi za OV Konjic, Adis Bubalo,  naglasio je da je kontinuitet koji SBIH ima u Konjic posljedica rada izabranih kadrova Stranke. Takođe posebno je naglasio veliki broj mladih koji je pristupio Stranci za BIH i koji je dobio šansu na listama Stranke za BIH za OV kako Konjica tako i Jablanice.

Posebnu pažnju i utiske na prisutne građane je ostavio ministar obrazovanja u vladi BPK Damir Žuga. Naglasio je sličnost Konjica i Goražda. Naglasio je stabilnost koju Stranka za BiH daje svakom nivou vlasti u kojem učestvuju, pozvao građane Konjica da podrže listu Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Skupovima se obratio i generalni sekretar SBIH-a i zastupnik u Parlamentu FBIH Salem Halilović. Naglasio je da je Stranka za BIH kandidovala 14 načelnika te da očekuje pobjedu u 5-6 općina. Očekuje da Stranka za BIH dobije veliki broj vijećnika i krene putem oporavka nakon teškog perioda kroz koji je prošla.

Poseban emotivan govor u Jablanici održao je Gradimir Gojer, koji je je govorio o rastućom nacionalizmu i Jablanici kao simbolu antifašizma.

Na kraju se uz velike ovacije prisutnima obratio predsjednik Stranke za BIH g-din Amer Jerlagić. Istakao je pogubnost politika koje vode lidera vladajućih partija u BiH, evidentan nazadak koji građani BIH nisu očekivali i nisu zaslužili. Istakao je kako se građanima putem vlastitih medija i javnim emitera servira stanje lažnog sjaja, iako pokazatelji i stalan odlazak mladih govori suprotno. Podsjetio je na dobre projekte koje je bila započela Stranka za BIH , a koji su naprasno zaustavljeni , pogotovo u energetskom sektoru,a koji nikada neće moći biti vraćeni jer se takvi povoljni ambijenti neće ponoviti.

Na kraju pozvao je građane da izađu na izbore i glasaju za kandidate Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

img_0105 img_0082 img_0081 img_0080 img_0077 img_0143 img_0147 img_0068 img_0075 img_0076