parallax background

SBiH pozdravlja nastojanja SAD da pomogne BiH u jačanju pravne države

August 25, 2017
Žalosno je da se sad obraćate VMBIH i Zvizdiću, a to isto niste činili kad je SDP bio u vlasti
August 22, 2017
Jačanje SBiH u Mostaru
August 29, 2017
Stranka za Bosnu i Hercegovinu pozdravlja nastojanja SAD da pomogne Bosni i Hercegovini u jačanju pravne države i vladavine zakona i prava

Stranka za Bosnu i Hercegovinu pozdravlja nastojanja SAD i amabasadorice Cormack da pomognu u jačanju pravne države i vladavine prava.

Naime, ambasadorica Cormack je izjavila

“da joj je veoma drago što je Ustavni sud BiH donio odluku o načinu knjiženja vojne imovine u BiH, te apelovala da svi poštuju odluke svih pravosudnih institucija.”

Podsjećamo da se Stranka za Bosnu i Hercegovinu godinama borila za rješavanje pitanja vojne i državne imovine i da je zbog te dugotrajne borbe bila spremna platiti i krupnu poltičku cijenu.

Sada, nakon što je Ustavni sud BiH donio Odluku kojom je odbijena apelacija Pravobranilaštva RS, te se mora provesti Odluka Apelacionog vijeća Suda BiH kojom je naloženo da vojna imovina u Han Pijesku (objekat Veliki Žep) bude uknjižena na BiH, potrebno je učiniti dodatne napore da se i ostala perspektivna vojna imovina po principu precedentnog prava uknjiži na Bosnu i Hercegovinu.

Još jednom ističemo da smo spremni, kao i cijeli civilizirani svijet boriti se za jačanje pravne države i vladavinu zakona i prava.

Amer Jerlagić – Predsjednik Stranke za BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *