parallax background

Reakcija na izjavu Ivice Dačića

Juli 3, 2017
Nusreta Sivac dobitnica nagrade za ljudska prava HAWAR
Juli 3, 2017
Pravite ceste, ne krpite budžetske rupe
August 9, 2017

Poštovani g. Dačić,

Na žalost svih građana regiona, svakom Vašom izjavom kompletan region vraćate u devedesete godine i umjesto da jačate regionalnu saradnju, za koju se tobože zalažete, Vi kontinuirano podrivate mir i stabilnost regiona.

Kao Ministru vanjskih poslova Republike Srbije dobro Vam je poznato da je po Dejtonskom mirovnom sporazumu Republika Srpska jedan od dva entiteta u Bosni i Hercegovini. Taj isti Dejtonski mirovni sporazum je potpisala Jugoslavija i Vaš tadašnji mentor Milošević koa jedna od strana u postupku, a nikakav garant Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Potpis Jugoslavije kao strane u postupku je bio posljedica kako kažete te ‘’čvrste veze’’, jer sve presude Međunarodnog suda u Hagu istiću postojanje te veze.

Ništa nije sporno u tome da Srbija želi da gaji dobre odnose sa srpskim narodom u Bosni i Hercegovini i da u skladu sa specijalnim vezama gaji bolje odnose sa jednim od entiteta, ali ne zaboravite, nikako na štetu suvereniteta i terotorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i na štetu druga dva naroda i građana Bosne i Hercegovine.

Ovakvim istupima i izjavama još jednom ste pokazali da se iza paravana umjerenog socijaliste, kako se volite predstavljati, na žalost krije ultra radikalni nacionalista.

Amer Jerlagić – Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *