parallax background

Presude Haškog tribunala anulirale su 09. Januar

Januar 8, 2018
SERGE BRAMMERTZ “Rat u Bosni i Hercegovini bio je međunarodni oružani sukob u koji su bile uključene i Srbija i Hrvatska”
Decembar 23, 2017
Predsjednice Grabar-Kitarović, više poštovanja prema Bosni i Hercegovini
Januar 16, 2018

Politici i posljedicama 09.januara presudili su Međunarodni sud pravde u Hagu i Ustavni sud Bosne i Hercegovine

Stranka za BiH smatra pogrešnom i za njih politički štetnom akciju “homogenizovanha” građana srpske nacionalnosti na terotoriji entiteta RS-a povodom obilježavanja 9. Januara. Podsjećamo da je Ustavni sud donio pravosnažnu odluku da taj datum ne može biti obilježen kao Dan RS.

Kao ljudi koji vjeruju i pridržavaju se vladavine prava i obavezujućih presuda očekujemo zakonom predviđenu reakciju nadležnih institucija prema svima koji negiraju odluku Ustavnog Suda uključujući i člana Predsjedništva.

Osim prizora tužnog cirkusa ova nova pogrešna egzibicija Milorada Dodika ne donosi ništa novo ekonomski impotentnom i prezaduženom entitetu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra da je vrijeme da se rukovodstvo i građani Republike Srpske suoče sa činjenicama šta se zapravo desilo 09.januara 1992.godine. Ta i takva politika je dovela do agresije i etničkog čišćenja u Bosni i Hercegovini. Takvoj politici i takvoj ideologiji je već presuđeno u nekoliko  navrata pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra opominjujućom šutnjom predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, koja između ostalog ima mandat da štiti Ustav Bosne i Hercegovine i vladavinu prava, što od njih i očekujemo.

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *