parallax background

Potvrđena kandidatura Amera Jerlagića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

April 7, 2017
21 god Stranke za Bosnu i Hercegovinu
April 13, 2017

Na današnjoj 10.sjednici Glavnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu potvrđena je kandidatura Amera Jerlagića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Glavni Odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu na današnjoj sjednici imenovao je novog predsjednika Glavnog odbora. To je Muhidin Alić.

Glavni odbor SBiH je donio nekoliko zaključaka:

  • Građani Bosne i Hercegovine neće biti taoci u talačkoj krizi aktuelne političke vlasti Bosne i Hercegovine.
  • Odlaskom 90.000 građana Bosne i Hercegovine u svijet naša država postaje država staraca i onih koji sa kupljenim diplomama traže radno mjesto u javnom sektoru.
  • Akcize su udar na građane Bosne i Hercegovine koji možda nikada neće ni koristiti auto-put. To je samo još jedan izgovor za MMF.
  • Nema trećeg entiteta i “ekskluzivnih građana” u BiH, ma o kom se narodu radilo.
  • Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu podržava one Bošnjake u političkom životu Srebrenice, koji žive i rade u Srebrenici i čija se djeca školuju u Srebrenici. Isto tako, zalaže se da vlast u Srebrenici čine legitimno izabrani predstavnici Bošnjaka, povratnici koji sa svojim porodicama žive u Srebrenicu. Bošnjaci ne mogu biti samo privezak srpskim strankama već moraju imati realnu snagu i mogućnost da rade za dobrobit Bošnjaka. Nedopustiva je situacija u kojoj dvije trećine Bošnjaka ostaje van skupštinske većine a da vlast čini nekoliko podobnih SNSD -u i njegovim satelitima.
  • Glavni odbor SBiH osuđuje djelovanje Vlade RS koja bošnjačkoj djeci onemogućava izučavanje bosanskog jezika. Pravo na maternji jezik je osnovno ljudsko pravo koje ne smije biti dovedeno u pitanje. Pozivamo vlasti entiteta RS da konačno prekinu sa diskriminacijom Bošnjaka i omoguće uspostavljanje pravednog sistema obrazovanja za sve bez obzira na nacionalnost.

Press služba Stranke za Bosnu i Hercegovinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *