parallax background

Hrvatska još jednom pokazala licemjeran odnos prema BiH

Oktobar 31, 2017
Građanima trebaju investitori i nova radna mjesta, a ne retrogradna i potrošena politika bazirana na podjelama
Oktobar 25, 2017
Bilo bi to optimistično saznanje za stanovništvo općine Lukavac da „zavisni načelnik“ nastoji svoj aktuelni posao načelnika općine Lukavac obavljati demokratski i transparentno.
Novembar 9, 2017

Današnjim potpisom na fantomski ”međudržavni protokol” o snabdijevanju gasom rafinerije u Bosanskom Brodu, Hrvatska još jednom pokazala licemjeran odnos prema Bosni i Hercegovini

Današjim potpisom na protokol o snabdijevanju gasom rafinerije u Bosanskom Brodu, Hrvatska još jednom pokazala kako nije za izgradnju dobro susjedskih odnosi i opalila šamar Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo da je ministar iz Vlade Republike Hrvatske, i nakon niz upozorenja da je parcijalno rješenje snabdjevanja gasom rafinerije Bosanski Brod iz Slavonskog Broda čin protiv Bosne i Hercegovine i protiv izgradnje strateškog gasovoda od Bosanskog Broda do Zenice, danas potpisao ”međudržavni protokol” sa Ministrom za energetiku i industriju entiteta Republika Srpska. Ovaj čin ne samo da onemogućava izgradnju strateškog gasovoda prema Federaciji BiH, nego je još jednom pokazao licemjeran odnos susjedne Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

Kako se radi o snabdjevanju jedne privatne kompanije drugoj privatnoj kompaniji posve je upitan čin potpisa protokola koji je nazvan ”međudržavni protokol”, gdje niko iz institucija Bosne i Hercegovine nije predstavljao Bosnu i Hercegovinu.

Voljeli bi smo znati kako bi reagovala Republika Hrvatska da je kojim slučajem Bosna i Hercegovina potpisala neki ”međudržavni protokol” sa bilo kojom županijom u Republici Hrvatskoj.

Očekujemo hitnu reakciju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i stavljanja moratorijuma na ovaj fantomski ”međudržavni protokol”.

Amer Jerlagić
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegvinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *