Član kolegija KV SBIH TK i podpredsjednik GO SBiH Tuzla:Zoran Jovanović

Član kolegija KV SBiH TK, član KV SBiH TK i podpredsjednik OO SBiH Kladanj: Fuad Imamović
Juni 7, 2018
Član KV SBIH TK, predsjednik OO SBIH Doboj Istok Safet Smajilbašić
Juni 20, 2018

Zoran Jovanović  sin Teše iz Tuzle,rodjen 19.07.1959.godine u Tuzli,gdje je završio osnovnu školu „Braća Ribar“ a zatim gimnaziju –opšti smjer,  nakon čega se zaposlio u opštinskom sudu Tuzla,na poslovima referenta. Po zanimanju diplomirani pravnik.Oženjen, otac dvoje djece.

Prije rata imenovani je obavljao jedno vrijeme dužnost predsjednika sindikalne organizacije opštinskog suda u Tuzli.

Rat ga je zatekao u Tuzli,a 15.maja 1992.se spontano kao gradjanin, patriota  i dobrovoljac stavio u odbranu Tuzle.

Kao pripadnik oružanih snaga ARBiH,Treće tuzlanske brigade,dao je veliki doprinos u odbrani Tuzle i BiH, od Majevičkog ratišta , preko Teočaka,do Brčanskog ratišta i planine Ozren.

Za svoj doprinos u ratu javno je pohvaljen  1995.god.na smotri jedinica V.op.grupe.na stadionu Tušanj.

Od 1993.god.aktivni član SGV PR BiH  u čijem je radu dao veliki doprinos, jedan mandat sam bio i podpredsjednik, čiji sam član i danas , na mjestu predsjednika SGVPR BiH TK.

Od 1996.god.aktivni član sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH gdje je dao veliki doprinos u afirmaciji i razvoju sindikata i zaštiti radničkih prava ,te je izabran za zamjenika predsjednika sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH,koju dužnost je  obbavljao do 2017.god.

Od 2000.god. predsjednik M.Z.Požarnica, u dva mandata do 2008.god. gdje je dao veliki doprinos u stvaranju uslova za povratak gradjana srpske nacionalnosti, kao i za uslovan život ostalih gradjana, posebno izbjeglih i raseljenih bošnjaka iz RS koji su se odlučili za trajni ostanak u ovoj M.Z.i općini Tuzla, te svojim radom doprinio  etničkoj i vjerskoj toleranciji medju gradjanima ove M.Z.

2008.god.na lokalnim izborima sam  ušao u Općinsko vijeće Tuzla,kao općinski vijećnik

Na  općim izborima 2010.god.izabran je za poslanika u Skupštini TK i za Delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, čime su gradjani potvrdili uspješan dugogodišnji rad ovoga neumornog borca za  Tuzlu i BiH.

Od 2016.zaposlen  u sindikatu državnih službenika i namještenika kao dipl.pravnik.

Od 2017. obavljao poslove i zadatke ministra za rad, socijalnu politiku i povratak u vladi Tuzlanskog kantona  do februara 2018.Na kraju da napomenemo i dugogodišnju sportsku karijeru ,kao košarkaš OSD Jedinstvo Tuzla i SD Sloboda Tuzla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *