parallax background

Bilo bi to optimistično saznanje za stanovništvo općine Lukavac da „zavisni načelnik“ nastoji svoj aktuelni posao načelnika općine Lukavac obavljati demokratski i transparentno.

Novembar 9, 2017
Hrvatska još jednom pokazala licemjeran odnos prema BiH
Oktobar 31, 2017
Odbaciti aktualni proces i prijedloge izmjene izbornog zakona
Novembar 10, 2017

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Bilo bi to optimistično saznanje za stanovništvo općine Lukavac da „zavisni načelnik“ nastoji svoj aktuelni posao načelnika općine Lukavac obavljati demokratski i transparentno.

Naprotiv, njegovi nastupi od pozicioniranja na mjesto prvog čovjeka izvršne vlasti općine Lukavac su autokratski i produkt samoljubivosti. Podsjećamo „zavisnog načelnika“ da se vrati svojim obavezama i zadacima, te da građana općine Lukavac izvijesti „o genezi nastanka duga“ općine Lukavac prema Vladi TK u iznosu od 1 700 000 KM.

 

Pozivamo ga jer je krajnje vrijeme da ponudi tekst Nacrta budžeta općine Lukavac za 2018. godinu. To su konkretna pitanja koja traže egzaktne odgovore. Delić se bavi upošljavanjem novih stručnih kadrova kako bi opravdao očekivanja rodbinsko-familijarnih klanova bliskih samoproglašenoj ljevici u Lukavcu.

Gotovo svake sedmice u općinskoj administraciji pojavljuju se novi likovi. Oni su izbor Edina Delića koji je općinu Lukavac i njenu administraciju poistovjetio sa privatnim vlasništvom.

Općina Lukavac ne bi bila „sedmo čudo“ na Balkanu da nema i druge političke autoritete na važnim funkcijama kao što je predsjedavajući općinskog vijeća Lukavac. On već blizu dva mjeseca u ulozi predsjedavajućeg OV Lukavac ne saziva sjednice Kolegija OV Lukavac, sasvim sigurno u dogovoru sa vodećim ljudima iz SDA Lukavca.

To ne bi bilo čudno da ista politička stranka nije prije desetak dana najavila „kampanju“ za opoziv načelnika Delića. Postavljamo pitanje: dokle će se obje političke opcije koje su se uživjele u stanje svemogućnosti ovako ponašati? Dakako, oni imaju svoje medijske eksponente koji će naći opravdanje za ovakav odnos prema građanima općine Lukavac.

U općini Lukavac treba vratiti koncept izrade demokratskog programa kapitalnih investicija u svim mjesnim zajednicama, a ne samo onima koje su po ukusu „zavisnog načelnika“. Potrebno je da svaka sredina bude na pravi način priznata i da građani, što je moguće prije, budu ravnopravniji u svakom pogledu. Pozivamo demokratsku javnost Lukavca da otvoreno, a ne preko lažnih Facebook profila reaguje protiv stavova univerzalnih karijerista.

Ne sazivanjem OV , općina Lukavac će i dalje biti disfunkcionalna, privatna prćija, a pitanje vodosnabdijevanja, komunalne infrastrukture, zimskog održavanja puteva će doći na red kada to već bude kasno. Općinski savjet SBiH Lukavac će se uvijek razračunavati sa kako konkurentskim, tako i vlastitim članstvom kada je u pitanju nepotističko-korupcionački sistem vladanja. Ovim putem obavještavamo cjelokupnu javnost da je na nedavno održanoj sjednici OS SBiH Lukavac iz svog članstva isključio Dževdeta Osmanbegovića zbog nepoštivanja principjelnih stavova programske politike iz Statuta SBiH.

Zato tražimo da sve političke stranke prisutne u predstavničkoj i izvršnoj vlasti općine Lukavac konkretno reaguju na netransparentno i antinarodno ponašanje svojih predstavnika u organima vlasti.

Lukavac, 09.11.2017. godine

Press služba OO SBiH Lukavac

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *